Vepřový řízek s holandskou omáčkou

3.11

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 200
      g máslo
    • sůl
    • 500
      g mrkev
    • 2
      ks žloutek
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce bílé víno
    • 500
      g brokolice
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 2
      snítka kerblík
    • 4
      ks vepřové maso
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

  • Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Očištěný košťál nakrájíme na kostičky. Také mrkev očistíme a nařežeme podélně na plátky. Maso omyjeme a osušíme, okořeníme jej solí a pepřem. Opereme, osušíme kerblík a otrháme lístky
  • . Na pánvi zahřejeme olej a na něm řízky po každé straně asi 4 minuty opékáme. V kastrůlku rozpustíme máslo. V teplé vodní lázni šleháme žloutky spolu s bílým vínem do krému. Za stálého šlehání přidáme po kapkách vlažné máslo.
  • Holandskou omáčku pak ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ve vřící osolené vodě podusíme brokolici zhruba 8 minut. Asi po 5 minutách k ní přidáme mrkev a dodusíme, pak necháme okapat. Na míse upravíme řízky se zeleninou, přelijeme je holandskou omáčkou a trochu popepříme. Podáváme ozdobené lístky kerblíku.
  • Doba přípravy: 40 min.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: