Z masa nemusíme odřezávat vnější tukovou blánu, snad jen kdyby nám vadila. Roštěnky na několika místech po okraji nasekneme, aby se na pánvi nekroutili, a rozklepneme je.
Po jedné straně potřeme plátky masa hořčicí a stejnou stranou je obtiskneme do hladké mouky. Ulpělou mouku nesetřepáváme, mělo by jí na mase zůstat celkem dost.
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a poměrně zprudka maso osmahneme dozlatova. Do oleje ho vložíme nejprve moučnou stranou, po třech až čtyřech minutách obrátíme a opečeme i na druhé straně.
Maso vyjmeme z pánve a dáme stranou, přilijeme zbývající olej a vhodíme pokrájenou cibuli. Krátce ji podusíme doměkka, zalijeme vínem, které necháme téměř všechno odpařit.
Přilijeme vývar a přivedeme k mírnému varu. Osolíme a opepříme a do tohoto základu omáčky vložíme maso, opět pomoučenou stranou dolů. Opečená mouka se začne uvolňovat a zahustí šťávu.
Lehce povaříme tři minuty, občas protřeseme pánví.
Roštěnky přeneseme na talíř a zalijeme omáčkou. Na maso rozdělíme Vídeňskou cibulku a umístíme vějířek z kyselé okurky. Jako příloha se hodí opékané brambory.
Cibuli nakrájíme na kolečka silná 2–3 mm. Jednotlivá kolečka rozebereme na prstýnky, které jemně a důkladně promícháme s moukou a špetkou soli, aby se obalily. V kastrůlku rozehřejeme olej, mělo by ho být alespoň 3–4 cm na výšku. Nabereme do hrsti cibulové prstýnky a vyklepeme z nich přebytečnou mouku, pak je přeneseme do oleje a ihned promícháme.
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce,…
více o Chuťovky se sardelovým očkem