Připravíme kvásek z celého množství vlažného mléka, cukru a kvasnic. Mezitím smícháme a prohněteme oba druhy mouky, olej, majolku, žloutky a sůl. Přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Uválíme bochánky podle požadované velkosti koláčů (nejlépe rovnou rozmístěné na plechu) a necháme chvíli kynout, pak zformujeme koláče. Naplníme, posypeme drobenkou, okraje potřeme vajíčkem a pečeme do (světle) zlatova.
Koláče zůstanou opravdu měkké a vláčné dlouhou dobu. Dělá je moje babička a lepší jsem nejedla.
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.…
více o Exotický kuskus s ovocem
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem