Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s nastrouhaným špekáčkem a vajíčkem. Pokrájíme cibulku. V pánvi rozpálíme máslo a vyškvaříme na něm na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí. Přidáme maso a opečeme. Nasekáme špenát, přelijeme ho vroucí vodou a blanšírujeme. Vymačkáme vodu z housky a obojí přimícháme k masu. Osolíme a opepříme.
Z těsta vyválíme placku a sklenkou vykrájíme kolečka. Na každé dáme lžičku náplně. Překlopíme a okraje pevně přitiskneme vidličkou. Taštičky nasypeme do vroucího vývaru a vaříme 10–15 minut. Hotovou polévku posypeme nasekanou pažitkou.
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem