Celá vejce šleháme metličkou několik minut s cukrem, pak jemně vmícháme mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec i olej. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 24 cm vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
Po vychladnutí si na korpus špejlí naznačíme obrysy srdce, podle nichž pak odkrojíme nadbytečné těsto tak, aby vznikl požadovaný tvar. Srdce podélně rozřízneme a spojíme polovinou krému, který vytvoříme vyšleháním daných ingrediencí. Druhou polovinou krému potřeme povrch dortu a vložíme jej na chvíli do mrazáku.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem. Polevou přelijeme dort, nožem rozprostřeme čokoládu po celém povrchu a vršek dortu po obvodu poklademe rozpůlenými jahodami – ještě než poleva ztuhne.
Doprostřed dortu můžeme cukrářskými zdobítky, gumovými bonbony nebo např. lentilkami vytvořit vzkaz pro obdarovaného. Dort není příliš velký, jsou z něj čtyři velké porce. Hodí se jako dárek nebo na oslavu ve dvou.
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka