Všechny suroviny používáme syrové. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na růžičky.
Remosku vymažeme máslem. Dno a stěny poklademe plátky brambor, osolíme a opepříme. Vložíme plátky rajčat, na ně dáme plátky cibule, posypeme plátky česneku a opět dáme brambory (osolíme a opepříme). Pokračujeme druhou vrstvou rajčat, cibule a česneku – na ni dáme brokolicové růžičky a postrouháme muškátovým oříškem. Brokolice nesmí být příliš vysoko, aby se při zapékání nespálila.
Zalijeme sladkou smetanou, mezery mezi brokolicovými růžičkami vyplníme strouhaným Eidamem (nebo jiným sýrem dle chuti) a dáme zapékat na 60 minut. Po této době necháme ještě nejméně 10 minut stát v odkryté remosce, aby se vše dokonale spojilo a pokrm se při servírování nerozpadal.
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek, osolíme, opepříme, okořeníme…
více o Rizoto z krabích tyčinek
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny