Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozdělíme na plátky a naklepeme. Potom je osolíme a opepříme. Citron dobře omyjeme v teplé vodě a rozpůlíme. Z jedné půlky citronu vymačkáme šťávu. Kuřecí plátky jí pokapeme a dáme na 15 minut do chladničky. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka zbylou půlku citonu. Půlky kompotovaných broskví necháme okapat. Kuřecí prsa vyjememe z chladničky a lehce je po obou stranách zaprášíme hladkou moukou. V kastrole rozehřejeme trochu oleje a maso opékáme z každé strany asi 3-4 minuty. Na opečené plátky klademe vždy po půlce broskve a ještě přidáme kolečko citronu. Zapékáme v předehřáté troubě (elektický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 15 minut. Na talíře dáme omyté listy salátu. Z červené papriky vykrájíme kolečka a poklademe jimi spolu se snítkou petrželky zapečené maso. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.
Maso rozklepeme přes fólii, posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí řízky…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví