Zapečené řízky s poličanem a hermelínem

2.67

hodnoceno: 9
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Maso
    • sůl
    • vepřové maso nebo telecí či kuřecí řízky
    • pepř celý v nálevu
  • Do pekáčku
    • hnědý rum
    • šlehačka
    • hermelín
    • poličan pár koleček

Postup přípravy receptu

  • Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem. Trochu osolíme a opepříme podle toho, jak je slaný poličan a jestli přidáme nakládaný pepř. Velmi krátce a zprudka opečeme na pánvi.
  • Řízky pak přesuneme do pekáče, položíme na ně kolečka poličanu, zalijeme šlehačkou, ve které rozmícháme panáka rumu a sójové omáčky. Nakonec poházíme několika kuličkami pepře a přikryjeme nahrubo nastrouhaným hermelínem.
  • Velmi zvolna zapékáme. Podáváme s kroketami.
Zařazení: Vepřové Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: