Zapečený plněný chleba Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a… více o Zapečený plněný chleba
Domácí chleba Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu… více o Domácí chleba
Česnekový lilek zapečený Lilek přepůlíme a uděláme do něj 3 zářezy nožem po délce. Do nich vložíme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně za… více o Česnekový lilek zapečený
Trápí vás chřipka? Tato jídla a nápoje vám pomohou, abyste se… Onemocněli jste chřipkou, nebo ji máte již za sebou? Ač má náš organismus přirozenou imunitu,… Celý článek
Znáte drkotinu? Vyzkoušejte recept na masopustní specialitu ze… Masopust je v plném proudu. Zavzpomínejte s námi proto na staré dobré časy a udělejte si doma… Celý článek
Tonka fazole: Oblíbené koření cukráře Josefa Maršálka udělá s… Voní po vanilce, hřebíčku, mandlích, skořici a magnolii a nejenom dezerty dokáže povýšit na… Celý článek
Plíseň: Co je ještě k jídlu a co byste měli raději ihned vyhodit? Není plíseň jako plíseň. Na rozdíl od těch, které napadají jídlo a jsou škodlivé, ty tzv.… Celý článek
Halušky podle Martinky Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu na jemno a druhou polovinu hruběji), přidáme, vejce,… více o Halušky podle Martinky
Chilli con carne Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do… více o Chilli con carne
Špenát po bulharsku Do horkého tuku s trochou vody vložíme pokrájený špenát a dusíme 15 minut. Přidáme mouku a zamícháme. Sejmeme z… více o Špenát po bulharsku
Ořechová kolečka Ingredience na těsto zpracujeme na vále, vyválíme plát a vykrajujeme kolečka, která pak pokládáme na plech s pečícím… více o Ořechová kolečka
Tzatziky od Natalky Nastrouhejte okurky, posypte je úměrným množstvím soli. Poté je něchte chvíli odstát (cca 10 min), aby z nich vytekla… více o Tzatziky od Natalky
Žemlovka trochu jinak Rohlíky nakrájené na kolečka namočíme v mléce. Pekáč vymažeme máslem a poklademe do něj polovinu rohlíku,na ně dáme… více o Žemlovka trochu jinak
Velikonoční perníčky Ze všech surovin a koření vypracujeme tužší ale vláčné těsto.Necháme ho v lednici do druhého dne. Pak z těsta vyválíme… více o Velikonoční perníčky
Luxusní čokoládové muffiny Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Změklé máslo, cukr a vejce ušlehejte, aby se cukr rozpustil, přidejte mouku s… více o Luxusní čokoládové muffiny
Čočková sekaná s řapíkatým celerem Čočku uvaříme do měkka, z celeru oddělíme listy. Natě celeru nakrájíme najemno a orestujeme na cibulce. Listy celeru… více o Čočková sekaná s řapíkatým celerem
Amorův jablečný řez (koláč) Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část… více o Amorův jablečný řez (koláč)
Créme brulée Troubu předehřejeme na 120 stupňů, formičky vložíme do hlubokého plechu. Dáme vařit 1-2 liry vody, kterou budeme… více o Créme brulée
Vařené fazole Fazole zalít vodou a nechat na noc bobtnat. Slít vodu, přesypat do hrnce, zalít znova vodou 3-4 cm nad fazole.… více o Vařené fazole