Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě nasucho). Dále pokrájíme kuřecí prsa na malé kostičky, osolíme, opepříme a na pánvi smažíme, zatímco se nám dělají brambory. V rendlíku rozpustíme máslo, na kterém zlehka osmahneme česnek (dle chuti, lépe lisovaný, než pokrájený) a lze přidat i bazalku. Po chvilce (1–2 min.) zalijeme smetanou a přidáme 2 trojúhelníčky taveňáku a nahrubo pokrájený špenát. Na mírném plameni pod pokličkou vaříme, občas zamícháme (ke konci vaření pokličku odkryji, aby se omáčka nadýchala čerstvého vzduchu). Osolíme dle chuti, ale pozor na sůl – tavený sýr je slaný sám o sobě. Jakmile máme hotové brambory, orestované maso a omáčku (cca 25 minut), naskládáme brambory do zapékací misky, posypeme je smaženým kuřecím masíčkem, zalijeme špenátovou omáčkou a (nahrubo) postrouháme tvrdým sýrem. Misku pak dáme do rozehřáté trouby (popř. mikrovlnky), kde necháme krátce zapéct a podáváme.
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru.…
více o Bramborový salát s okurkou