Zázvorový macerát - sirup pro dospělé Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Loupat ho nemusíme, stačí ho jen dobře omýt, nebo vydrbat kartáčkem. Z citronu… více o Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Malinový likér Maliny nasypeme do láhve. Svaříme vodu s cukrem a přelijeme maliny, přidáme vodku a láhev uzavřeme. Necháme stát asi 3… více o Malinový likér
Kaštanový likér Šlehačku vlijeme do hrnce a přidáme čokoládu a na kostičky nalámané kaštany. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme… více o Kaštanový likér
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec, štrachanda, kočičí… Plzeňský kraj nenabízí jen výborné pivo, přestože je jím místní gastronomie hodně ovlivněná.… Celý článek
Nejkrásnější velikonoční cukroví: Inspirujte se tipy, jak ho… Krásně nazdobené cukroví nemusíte dělat jen na Vánoce. Pokud máte rádi kreativní tvoření,… Celý článek
Od pondělí do pátku: Syté večeře do 30 minut na stole. A zbyde i… Neztrácejte zbytečně čas v kuchyni! Máme pro vás pět rychlých večeří na všední dny, které… Celý článek
Domácí pesto 8x jinak: Z medvědího česneku, bazalky a dalších… Uvařit kvalitní těstoviny a smíchat je s pestem trvá jen chvilku, přitom jde o skvělé jídlo.… Celý článek
Ořechový dort bez mouky Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny, vmícháme koření, ořechy a lehce zabalíme sníh z 5 bílků. Těsto rozetřeme do… více o Ořechový dort bez mouky
Krupicové kuličky Máslo rozehřejeme, vmícháme krupici, necháme nabobtnat, přidáme cukr a tresť. Za tepla tvarujeme kuličky, které… více o Krupicové kuličky
Citronový pangasius Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků. Z omytého citronu si najemno nastrouháme kůru, kterou smícháme se… více o Citronový pangasius
Prdelanka ze Slovácka Napřed si olúpu jelítka a společně s tlačenkú ich dám do hrnca. Zaleju vodú a pomály vařím. Jak sa tlačenka aj… více o Prdelanka ze Slovácka
Jelení filé na červeném víně s… Jelení filé nebo části jelení kýty, dusíme v dobrém zeleninovém základě s brusinkami, švestkovými povidly a vínem… více o Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem
Banánový drink Banány rozmačkáme vidličkou a dáme do mísy. Přidáme mléko a rozmixujeme. Ze smetany ušleháme šlehačku. Drink… více o Banánový drink
Brokolicová polévka Brokolici očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a… více o Brokolicová polévka
Gata – listový závin se žmolenkou Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou, užmoulanou z napsaných ingrediencí.… více o Gata – listový závin se žmolenkou
Buchta s karamelovým krémem KRÉM: máslo a zkaramelizovaný salko vyšleháme,přidáme trochu rumu. … více o Buchta s karamelovým krémem
Zeleninový salát Barevňák Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme. Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s… více o Zeleninový salát Barevňák
Rajčatová polévka Brambory na kostky dáme vařit do vývaru. Přidáme oloupaná prolisovaná rajčata, protlak, bobkový list, bazalku a… více o Rajčatová polévka
Americké Brownies (vynikající) Maslo a cokoladu rozpustime ve vodni lazni a nechame vystynout. Cela vejce vyslehame s cukrem do peny. Pridame… více o Americké Brownies (vynikající)