lžička
zázvor - mletý
nebo 1 lžička kandovaného nasekaného
0,3
lžička
muškátový oříšek
nastrouhaný
3
lžíce
citronová kůra
nebo jiná citrusová – kandovaná
1
hrnek
med
1
hrnek
černá káva
silná instantní
0,5
hrnek
hnědý cukr
1
lžička
jedlá soda
Postup přípravy receptu
V určeném množství kávy rozehřejeme med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. Vychladlý (vlažný) rozvar vlijeme do nádoby. Potom přidáme rozšlehaná vejce a olej. Postupně přidáme i mouku smíchanou s jedlou sodou, kořením, ořechy, rozinkami a kandovanou kůrou pomeranče a citronu, nebo kadovanou citrusovou směsí. Program sprint.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou