Cibuli a krabí tyčinky si nadrobno nakrájíme, dáme do mísy, přidáme kelímek jogurtu, majonézu, sůl a pepř a citronovou šťávu, promícháme....
více o Mončina krabí pomazánka
Dohromady smícháme hladkou mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, tvaroh a žloutky. Bílky vyšleháme na sníh a přimícháme ho do těsta.
Těsto...
více o Naše tvarohová bábovka bez tuku
Nakrájíme salám, okurky a cibuli.
Zahřejeme (ale nevaříme) kečup, ocet, olej a cukr. Přidáme chilli koření a majolku, vše promícháme.
Mažeme...
více o Sloní žrádlo
Máslo dáme do kastrůlku a na ohni rozpustíme. Přidáme kmín a tvarůžky (buď předem nakrájené na kousky nebo je lžící rozmělníme v kastrůlku)....
více o Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)
Rajčata omyjeme, odkrojíme vršky s bubákem a vydlabeme. V misce smícháme lučinu nebo jiný tvarohový sýr s balkánským sýrem a směsí rajčata...
více o Zapečená rajčata
V mléku uděláme kvásek ze lžičky cukru a lžičky hladké mouky. Smícháme obě mouky (hladkou bílou a hladkou kukuřičnou) s práškem do pečiva,...
více o Párty motanice s olivami
Brambory opláchneme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou šťávu odstraníme, aby směs nebyla příliš tekutá.
Na brambory vyklepneme...
více o Bramborovo-cibulový (pórkový) koláč
Bílky a cibuli nasekáme nadrobno. Ostatní smícháme, ochutíme a přidáme cibuli s bílky. Namažeme na veku a posypeme třeba pažitkou....
více o Vaječná pomazánka s hořčicí
Mouku promícháme na vále se solí, přidáme pokrájené máslo, škvarky, vejce a lžičku octa. Přilijeme postupně asi 100 ml studené vody a...
více o Slaný koláč se zelím
Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho.
Těsto rozdělíme na dva díly, každý...
více o Závin s kysaným zelím
Jahody umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, odstránime stopky a plody nakrájame na tenké plátky. Limetku alebo citrón umyjeme a...
více o Jahodové carpaccio
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno nastrouháme, salám...
více o Smažený sýr bez smažení
Tvrdý sýr nastrouháme na tenké nudličky, stejně tak cibuli, trošku posolíme, přidáme vejce, polohrubou mouku a zamícháme.
Na rozpáleném...
více o Sýrové placičky k vínu
Z paprik vykrojíme jádra, do dutých paprik vlijeme do 1/4 smetanu, poté vložíme feferonky. Nakrájíme hermelín na plátky a vložíme je do...
více o Papriky plněné pikantní pastou
Olej smícháme s kořením a česnekem (nemusí být). Směsí potřeme celé hermelíny a zabalíme je do alobalu. Necháme alespoň 1 hodinu odležet....
více o Grilovaný hermelín
Hermelín rozkrojíme na dvě kolečka, opatrně vydlabeme. Tavený sýr, česnek, pažitku, majonézu a vybranou část hermelínu rozšleháme tak, aby...
více o Hermelínová mozaika
Veku pokrájíme našikmo, abychom plátky měli delší, než jsme zvyklí. Plátky pomažeme salátem (kupovaným nebo doma dělaným). Doprostřed...
více o Chlebíčky s vejcem
Šunku potřeme křenovou pomazánkou, zavineme do roličky a ozdobíme šlehačkou. Vejce uvaříme natvrdo, vyjmeme žloutky. Z pomazánkového másla a...
více o Svatební předkrm
Rohlíky natrháme a rozmočíme v mléce. Přidáme žloutky, promícháme a přidáme nakrájenou papriku, cibulku, žampiony, hrášek a na kousky...
více o Zeleninová nádivka
Do listového těsta, které si připravíme stejně jako na klasický štrúdl, nastrouháme balkánský sýr a posypeme bohatě pórkem. Zabalíme a vrch...
více o Balkánská mňamka
Všechny ingredience zamícháme, dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme půl hodiny.
Oleje můžeme dát i méně, aby sekaná nebyla...
více o Sekaná z cukety
Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici, kterou též orestujeme. Potom přilijeme 2...
více o Topinky se srbskou směsí
Rozmícháte vejce, mléko a pažitku v hrnku.
Rozpálíte pánvičku a osmažíte šunku.
Poté nalijte směs na šunku a nechte osmažit.
Zasypete...
více o Brněnská amoleta
Očištěné papriky zbavíme vršků a jemně vydlabeme vnitřek.
Nastrouhaný sýr smícháme s vejcem a nasekanou patrželkou a lusky touto směsí...
více o Papriky plněné sýrem
Z mléka, cukru, trochy mouky a kvasnic necháme vzejít kvásek. Ze všech uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme vykynout. Pak vyválíme plát...
více o Škvarkové loupáčky
Všechny suroviny bez brusinek důkladně promícháme, nakonec zlehka vmícháme brusinky. Pomazánka je pikantní, lehká a dobrá (trochu jako...
více o Tvarohová pomazánka s brusinkami
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a poté podélně rozkrájíme na půlky. Žloutky vyjmeme, rozmačkáme a smícháme s...
více o Vejce plněná Nivou
Uvaříme půl porce světlých špaget, půl porce celozrných (tmavších) špaget a pokud budete chtít, tak i půl porce černých špaget.
Necháme je...
více o Špagetová roláda
Ve vlažném mléce necháme rozpusti droždí, pak přidáme vše ostatní a necháme 1/2 hodiny nakynout.
Vyválíme plát, nakrájíme kosočtverce,...
více o Slané vánoční cukroví
Hraška je bezlepkové a bezvaječné těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách.
Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na řídké...
více o Žampionové lívance
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a smícháme. Přidáme asi 1 lžíci majonézy a 1 lžíci zakysané smetany. Podle...
více o Pórková pomazánka se sýrem
Nakrájenou bagetu opečeme na pánvi s olivovým olejem. Tuňák rozdrobíme a smícháme s ostatními surovinami. Natřeme na opečené bagety a...
více o Tuňáková bruschetta
Lilek nakrájíme podélně a posypeme solí. Necháme 30–45 minut dobře vypotit. Česnek rozetřeme a smícháme s olivovým olejem. Necháme odležet...
více o Balkánský sýr v lilku
Marináda: koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme.
Játra důkladně propláchneme, osušíme a vložíme do marinády. Necháme je odležet,...
více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku,...
více o Těsto na pizzu podle Moniky
Oba sýry rozmačkejte vidličkou a promíchejte s máslem.
Přidejte cibuli, osolte, okořeňte a dolijte tolik piva, aby vznikla pomazánka....
více o Pomazánka Obatzda
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
Na talíři obložíme...
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Na rozpálenou pánev s kapkou oleje nastrouháme na hrubém struhadle větší bramboru (nebo dvě menší), posolíme a přidáme špetku kmínu.
Otočíme...
více o Rychlá večeře
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké, můžeme vodu trochu osolit a necháme je chvíli...
více o Fazolový salát s křenem
Uvedené suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Plech potřeme olejem a těsto pomalu vymačkáme po celém plechu. Nejlepší je těsto potřít...
více o Nekynuté těsto na pizzu
Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Vejce vařte v osolené vodě 7 minut.
Poté vše slijte a vychladlé oloupejte a nakrájejte na poloviny. Ve...
více o Bramborový salát s vejci
Mouku prosijeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou...
více o Domácí pletýnky, rohlíky, žemle
V kastrůlku lehce zahříváme ocet, olej, kečup, hořčici a cukr, až se nám vše spojí dohromady (nesmí se vařit). Do vychladlé směsi přidáme...
více o Sloní mls
Uvaříme těstoviny a ty pak propláchneme ve studené vodě.
Přidáme nakrájené rajčata, papriku, okurky, tuňáka, pažitku. Osolíme, opepříme a...
více o Těstovinový salát
Do majonézy přidáme rozmačkaný česnek, podle chuti sůl, pepř a pálivou papriku. Dobře promícháme. Natřeme na kolečka rohlíku a navrch můžeme...
více o Silvestrovské šavle meče