Rybízový koláč s polevou
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy, je hotové. Dáme ho kynout na... více o Rybízový koláč s polevou
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy, je hotové. Dáme ho kynout na... více o Rybízový koláč s polevou
Zpracujeme těsto, vyválíme plát, pomocí válečku přeneseme na plech (nemusí se vymazávat, těsto je dost mastné), povlažíme rozšlehaným vejcem... více o Tvarohové těsto naslano i nasladko
Rozpustíme ztužený tuk, přidáme prosátý cukr, kakao a mícháme nad párou dohladka. Nevaříme. Rozpuštěnou čokoládovou hmotu nalijeme asi v 1/2... více o Šohajdy
Sypké přísady prosijeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby vodu (opatrně, hmota... více o Marcipán ze sušeného mléka
Přísady odvážíme a vychladíme. Mouku prosijeme do kopičky na vál. Lžící uděláme v kopičce jamku. Do ní nasypeme cukr. Dále do ní rozklepneme... více o Křehké těsto
Všechny suroviny smícháme a vložíme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na horký vzduch 175 stupňů asi 20 minut a pak přidáme na 5 minut... více o Babeta
Čokoládu vsypeme do oslazené smetany, za stálého míchání přivedeme k varu a pak necháme vychladnout. Čokoládovou smetanu vlijeme do šlehače,... více o Pařížský krém
1 vejce, 100 g cukru, mouku, kypřicí prášek a máslo vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme ho do fólie a necháme v lednici... více o Tvarohovo-třešňový dort (Käsekuchen)
Žloutky, cukr, vodu ušleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme ve formě s vyšším okrajem,... více o Žravé řezy
Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu odležet a připravíme... více o Přehnutý jablkový koláč
Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Přidáme 3/4 množství mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků. Ve zbylé mouce obalíme nakrájené ovoce... více o Beránek se sušeným ovocem
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí – necháme vzejít kvásek. Ve zbytku mléka... více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Pozor, krém je třeba dělat nejméně 8 hodin před vyráběním dortu. Krém: Zkaramelizujte cukr (jen slabě na hnědo), postupně zalévejte mlékem,... více o Malakov dort – starý recept po prababičce
Žloutky vymícháme s 300 g cukru, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh. Zvlášť promícháme mák se 150 g cukru, k této směsi... více o Obrácený makový jablečník
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho vmícháme do žloutkového... více o Piškotová roláda s nutellou
Piškoty máčíme v mléce smíchaným s trochou rumu a cukru. Piškoty rozdělíme na třetiny, jednu z nich naskládáme vedle sebe, pokryjeme... více o Piškotové řezy nepečené
Z mouky, Hery a vejce vypracujeme vláčné těsto a v igelitovém sáčku necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu. Těsto rodělíme na 2 díly a na... více o Plněné pudinkové řezy
Všechny ingredience dáme do mísy a smícháme. Těsto rozdělíme na dva díly. Do prvního dáme vanilkový pudink v prášku a do druhého jahodový... více o Rychlé punčové řezy
Sypké přísady na těsto připravíme do mísy, cukru dáme jen polovinu. Ve 1/4 l mléka rozpustíme Heru, do vlažné směsi přidáme žloutky a lžíci... více o Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku s kypřicím práškem a špetkou soli. Čokoládu posekáme na menší kousky a přidáme do těsta.... více o Pravé americké cookies
Z mouky, vajec, brambor a vody vypracujeme těsto, necháme odpočinout. Těsto vyválíme na 3–5 mm a vykrajujeme kolečka 6–7 cm. Lžičkou... více o Povidlové taštičky
Formu vyložíme pečicím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme na dno. Máslo s cukry... více o Banánový koláč se smetanou
Předehřejeme si troubu: elektrickou na 200–250 °C, plynovou na stupeň 3–4. Vejce a horkou vodu šleháme elektrickým ručním šlehačem do pěny... více o Piškotová roláda s marmeládou
Vše zpracujeme a dáme ztuhnout do mrazáku, předtím rozpůlíme. Půlku zmraženého těsta nastrouháme na nevymaštěnou, suchou pánev. Polejeme... více o Smažená tvarohová buchta
Ušleháme piškotové těsto a upečeme 2 piškoty. Po vychladnutí potřeme spodní korpus meruňkovou marmeládou a přikryjeme druhým korpusem, který... více o Čajové řezy od Lídy
V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků. Do sněhu přimícháme... více o Piškotový řez s jahodovou pěnou
Vezmeme si mísu. Dáme do ní cukr, mléko, mouku a vejce, která posypeme špetkou soli. Po chvilce začneme mixovat. Mixujeme max. 3 minuty.... více o Halloweenská buchta
Smícháme mouku, kokos, vanilkový cukr, cukr a prášek do pečiva. Přidáme olej, mléko, vejce a promícháme. Můžeme přidat kousky čokolády,... více o Kokosové muffiny
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut odstát. Potom přisypeme... více o Lívance z vloček bez droždí
Těsto na makovník připravíme dle návodu na obalu. Na druhé těsto si do mísy vložíme 3 žloutky, odvážený krupicový cukr, vanilkový cukr, olej... více o DUO řezy
Do rozpuštěného másla přidáme cukr, žloutky, mouku a předem připravený kvásek (z mléka a droždí). Necháme vykynout. Potom přidáme smetanu a... více o Gerbeaud
Jablka nahrubo nastrouháme, oříšky jemně umeleme a smícháme všechny ingredience. Smažíme jako klasické bramboráky, jsou lepší menší placičky... více o Jablečné placičky
Žloutky, tuk, cukr moučku a kakao šleháme do pěny. Střídavě přidáváme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a... více o Mandarinkový koláč
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. Zakápneme citronovou štávou a přidáme pokrájené meruňky na kostky, lžíci... více o Nadnešená bábovka
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně vmícháme sníh. Do vymazaného a vysypaného plechu dáme těsto a... více o Rybízová buchta s čokoládou
Smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté ingredience a sníh z bílků. Pečeme při 150 °C. Svaříme 1 litr mléka a 3 vanilkové pudinky a necháme... více o Sváteční řezy z Paříže
Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Umletý mák smícháme s cukrem, aby byl sladký. Vykynuté těsto rozdělíme na větší čtverce, poklademe je... více o Šátečky s mákem a švestkami
Důležité je mouku na vál prosít, aby byla provzdušněná. Pak skoro zmrzlé máslo nastrouháme do důlku v mouce, lehce osolíme, přidáme 3 PL... více o Listové těsto – rychlé
Do hrnce nalijeme šlehačky, do nich nalámeme čokoládu. Ohříváme a rozpouštíme čokoládu. Přivedeme pomalu k varu a vaříme cca 1 minutu za... více o Pravý pařížský dort podle Zdenky s “krájecí” polevou
Všechny plátky chleba potřete marmeládou. Navrch dejte druhý plátek a udělejte tak sendviče. Rozklepněte do misky vejce. Přidejte mléko a... více o Francouzské tousty
Máslo, cukr, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru vymícháme v hladký krém. Poté vmícháme vejce, smetanu, posekanou čokoládu a prášek do... více o Čokoládové muffinky
Zpracujeme těsto a rozdělíme na 8 dílů. Poté vytvoříme válečky a každý rozválíme na šířku cca 1 cm. Přehneme půlku podélně a rozkrájíme na... více o Tvarohové miništoly
Žloutky, cukr, štávu a kůru z citronu třeme do pěny a potom přidáme hladkou mouku po částech, aby se hmota nesrazila. Nakonec vmícháme tuhý... více o Opilý Izidor
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Polohrubou mouku, vanilkový cukr, cukr krystal a olej dáme do misky a zamícháme. Mléko si ohřejeme, aby... více o Muffins
Vše dáme do mísy a mícháme ručně. Lijeme na vymazaný a vysypaný vysoký plech. Po upečení můžeme polít polevou.... více o Kefírový koláč
Smícháme spolu droždí, mouku, cukr a 100 ml mléka, vytvoříme tak kvásek, necháme ho vzejít. Ke kvásku přidáme zbylé mléko a mouku, mírně... více o Béleše
Vypracujeme těsto nudlové tuhosti, necháme 1/4 hodiny přikryté odpočinout, potom vyválíme "na stéblo" silné. Rozválené těsto krájíme... více o Boží milosti podle Anušky
Smícháme droždí, trochu vlažného mléka, mouky a připravíme si kvásek. Než nám kvásek vykyne, tak do mísy nasypeme mouku, sůl, citronovou... více o Buchty hloupého Honzy
Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu. Mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu... více o Dort Raffaelo
Všechny uvedené suroviny smícháme a necháme 5 minut odležet. Na lívanečníku pečeme obvyklým způsobem lívanečky, které po upečení natřeme... více o Výborné lívance z acidofilního mléka
Žádné recepty nebyly nalezeny