Kokosky jako z cukrárny
Množství vyjde asi na 40 ks. Vše dáme do mísy a šleháme do hladka. Nejdříve šleháme na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy dáme pečicí... více o Kokosky jako z cukrárny
Množství vyjde asi na 40 ks. Vše dáme do mísy a šleháme do hladka. Nejdříve šleháme na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy dáme pečicí... více o Kokosky jako z cukrárny
Suroviny zpracujeme v těsto a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odpočinout. Naplníme formičky tenkou vrstvou a pečeme ve středně vyhřáté... více o Miluščiny košíčky s božskou náplní
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim mouku, mléko, vejce,... více o Bramborové lívanečky s jablky
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Mouku dosypeme podle velikosti vajec a těsto dáme na cca 30 minut... více o Tvarohové řezy se sněhem
Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále. Těsto plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na 150 °C) a... více o Plněné ořechy
Z prosáté mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec, vanilkového cukru, namočených rozinek i s rumem a obou kypřicích prášků zpracujeme těsto.... více o Velikonoční mazanec
Vše v uvedeném pořadí vložíme do formy (rozinky a kandovanou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dáme na program „základní“ stupeň „... více o Mazanec z domácí pekárny
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jablka na kostičky, nasekané ořechy, fíky a rozinky namočené ve vlažné vodě. Dusíme asi 5 minut, osolíme,... více o Jablečné lasagne
Nejdřív ušleháme bílky s trochou cukru (cukru tolik lžic jako vajec). Pak zamícháme žloutky a mouku – asi o lžíci víc mouky, než počet vajec... více o Dort
Ušlehejte dohladka ručním šlehačem cukr, citronovou kůru, zázvor, vejce a žloutek – zabere to asi 10 minut. Pak přidejte mouku prosátou s... více o Zázvorky
Med smícháme se šťávou z půlky citronu, nastrouháme třošku citronové kůry, 2 lžíce sojové omáčky a vše důkladně promícháme, aby se med... více o Honzíkovo kuřecí s medem
Vejce utřeme s cukrem do husté pěny, přidáme skořici, změklé máslo, mouku s práškem do pečiva a podle hustoty těsta i trochu mléka. Těsto... více o Jablečný (hruškový) hřích – dort
Máslo utřeme do pěny a zašleháme do něj vejce, cukr a koření. Mouku smícháme s mandlemi a smícháme s utřenou hmotou. Těsto se také dobře... více o Koláč z křehkého těsta
Všechny suroviny smícháme a na vále vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm silnou placku. Vykrajujeme různé tvary ... více o Zázvorky – staročeské vánoční cukroví
Smícháme tuk, mouku, 2 žloutky, 70 g cukru, citronovou kůru a vymísíme těsto. Vyložíme s ním dno a boky vymazané dortové formy. Mírně... více o Jablečný koláč s džemem
Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru. Dáme do vymazané a vysypané... více o Jiříkův biskupský chlebíček
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více doměkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli odležet a pečeme lívance.... více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Všechny ingredience zpracujeme v těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladničce. Druhý den pak vrstvou těsta plníme dobře... více o Výborné sváteční košíčky
Na vál prosyjeme mouku, vmícháme cukr, ořechy, příchutě a doprostřed rozdrobíme tuk, přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto, které... více o Vánoce – Skořicová srdíčka
Cukr, žloutky a máslo vyšleháme do pěny. Můžeme přidat 1–3 lžíce horké vody, lépe se pak těsto šlehá. Přidáme mouku s práškem do pečiva,... více o Beránek z těsta na bábovku
Smícháme uvedené ingredience. Je-li náplň tuhá, přidáme trošku šlehačky, případně mléka.... více o Tvarohová náplň
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme do těsta a přidáme... více o Jablečný koláč z jogurtu
Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme a vysypeme plech. Těsto: všechny ingredience smícháme a vyšleháme. Těsto rozdělíme na 2 části a... více o Jablečný koláč
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme rozetřený česnek. Přidáme cibuli, bazalku, citronovou kůru a necháme podusit dosklovata. Rajčata... více o Bazalková omáčka na pizzu či těstoviny
Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu uležet. Druhý den z... více o „Paličkové" linecké cukroví
Do umíchaného másla přidáme cukr, žloutky, citronovou kůru a třeme 15–20 minut. Pak přidáme tuhý sníh z bílků současně s moukou. Plech... více o Vánoční citronové půlměsíčky
Všechny přísady smícháme a po důkladném propracování necháme přikryté 20 minut v chladu odpočinout. Z těsta lžící vykrajujeme kousky a... více o Tvarohové kobližky
Kváskem zaděláme těsto a necháme přikryté 20 minut kynout. Pak těsto vyválíme a vykrájená kolečka smažíme ve fritovacím hrnci při 170 °C... více o Rychlé koblihy
Do mísy prosejte mouku (z hladké budou buchty jemnější, z hruběji mleté nadýchanější) se solí. Uprostřed vytvořte důlek, vsypte do něj asi... více o Povidlové buchty
Datle nakrájíme na malé kousky a ovesné vločky nasekáme na jemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj přidáme oba žloutky. V míse... více o Datlové sušenky
Obě těsta spojíme a přimícháme mleté ořechy. Dort pečeme pomalu, korpus již nerozkrajujeme, neplníme krémem, je velmi vláčný, chutný. Vhodný... více o Templářský dort tmavý
Jsem chlap, vařím občas pro mou milou a tohle se mi hodí. Je to recept hlavně pro mě - prostě mi funguje a bábovka mi chutná. A proto ho... více o Jednoduchá bábovka (detailně popsaná)
Vypracujeme těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (jen málo upečené – hodně světlé). Upečenou placku necháme na plechu prochladnout... více o Čtyřvrstvý koláč
Z mouky, droždí, lžíce cukru a dvou lžic mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme zbylou mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo se sádlem,... více o Posvícenské koláčky
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Necháme vychladnout a zašleháme tvaroh. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, na menší kostky... více o Nepečený tvarohovo-pudinkový dort s ovocem
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý cukr ušleháme do pěny,... více o Osvěžující citronová roláda
Pekáč vymažeme olivovým olejem a na dno poklademe nakrájená rajčata. V misce připravíme pastu smícháním olivového oleje, česneku, semínek z... více o Pikantní pečené kuře na rajčatech
Připravíme 1. těsto smícháním všech uvedených surovin. Těsto rozválíme a na vymazaném a vysypaném plechu předpečeme. Na předpečené těsto... více o Tvarohové řezy po sté
Mléko, cukr a dětskou krupičku dáme vařit a mícháme, dokud nevznikne hustá kaše. Necháme vychladnout. Tvaroh vyšleháme se žloutkem,... více o Výborná náplň do štrúdlu z listového těsta
Na vále zpracujeme mouku, cukr, citronovou kůru, máslo a žloutky v hladké těsto, které hned vtlačujeme do formiček a rychle upečeme. Vlažné... více o Žloutkové košíčky s ořechovou náplní
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí... více o Bavorské vdolky z domácí pekárny
Těsto: Oddělíme žloutky od bílků. V jedné míse vyšleháme žloutky s cukrem a škrobem. V druhé míse vyšleháme sníh z bílků. Když je hotový,... více o Vynikající roláda
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Dáme směs na vál, uděláme důlek, vyklopíme vejce, na to dáme na kousky nakrájený tuk,... více o Křehký rebarborový koláč
Do mouky, kam dáme špetku soli, uděláme důlek, nadrobíme kvasnice, zasypeme je cukrem a zalijeme vlažným mlékem (asi 200 ml). Přidáme... více o Dobrá vánočka
Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc namočené. V míse... více o Vánoční rumový chlebíček
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku,... více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet a pak jím pokryjeme dno a část okrajů plechu... více o Amorův jablečný řez (koláč)
Všechny ingredience smícháme dohromady a dáme odpočinout do lednice alespoň na 2 hodiny. Může být klidně i déle, klidně i týden v chladu,... více o Linecké kytičky
Z mouky, másla, cukru, prášku do pečiva, špetky soli a vejce vypracujeme těsto. Dáme ho odpočinout na chvíli do chladu. Mezitím připravíme... více o Berlínské řezy
V troše mléka a 1 lžičce cukru necháme vzejít kvásek, poté ho přidáme k mouce, změklému máslu, vejci, cukru, citronové kůře (z půl citronu)... více o Koláč s broskvemi a smetanovou pěnou
Žádné recepty nebyly nalezeny